نام: مرکز آموزش تخصصی شیعه شناسی حوزه علمیه قم
نوع فعالیت: آموزشی
مؤسس:مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله العالی)
مدیر : حجت الاسلام والمسلمین سید محمد علی داعی نژاد
معاون آموزشی: حجت الاسلام والمسلمین عباس دهقانی اشکذری
معاون پژوهشی: حجت الاسلام والمسلمین سید رشید صمیمی
سال تاسیس: 1378
تلفن و دورنگار: 02537835070
سایت: www.shia-ac.com
نشانی: قم- جمکران، بلوار انتظار، مجتمع دارالولایه
معرفی اهداف:
مهم ترین اهداف این مرکز عبارتند از:
ساختار بخش ها:
مدیریت، معاونت آموزش، معاونت پژوهشی- فرهنگی، معاونت اداری مالی، کتابخانه، سایت و...
اعضای شورای علمی
حجج اسلام سیدمحمدعلی داعی نژاد-محمد فاکرمیبدی- محسن خندان (الویری)- سیدرضا مودب- سیدمحمد حسینی قزوینی- سیدعلی محمد طباطبایی
عملکردآموزشی
از سال تحصیلی 88-87 تاکنون در قم هشت دوره در سطح سه و چهار دوره در سطح کوتاه مدت برگزار گردید که پنج دوره در سطح سه و چهار دوره در سطح کوتاه مدت تحصیلات خود را به پایان رسانیده و تعدادی فارغ التحصیل و تعدادی مشغول پایان نامه می باشند. تعدادی از شیعه پژوهان به عنوان استاد و ... در مرکز و مراکز دیگر مشغول تدریس، پژوهش، و فعالیت های فرهنگی و... می باشند. درضمن در استان البرز شهرستان کرج شعبه ای از این مرکز فعال می باشد. و دوره های آموزشی به صورت کارگاهی در بیرون از استان قم مانند استان قزوین شهرستان آبیک برگزار گردیده و می گردد.
پژوهشی
کتابخانه:
کتابخانه حدوداً 2600 جلد کتاب را در خود جا داده است که از این تعداد تقریباً 800 جلد کتاب عمومی، 1600 جلد کتاب تخصصی، 100 جلدکتاب مرجع و 100جلد کتاب دائره المعارف می باشند.
تعداد اعضای آن در حدود 100 نفر است که نحوه ی کنترل بر آن توسط کتابدار می باشد.
این کتابخانه دارای نرم افزار ارغوان است که نوع دسترسی به آن درحال حاضر محدود(در اختیار مرکز) می باشد.
سایتهای علمی:
www.shia-ac.com
نرم افزارها و سی دی های تولیدی
پایان نامه دفاع شده
پایان نامه در حال تدوین:
23 نفر دوره اول، 22 نفر دوره دوم، 20 نفر دوره سوم، 18 نفر دوره چهارم در حال تدوین پایان نامه می باشد.
جزوه ها و بروشورها
مقالات
مجله
در حال راه اندازی می باشد
همایش ها و نشست ها
تدوین متون درسی
حوارات- دورس فی تعلیم المحادثه العربیه
تهذیبی و فرهنگی
سلسله نشست های اخلاقی(فرهنگی)
اردوها:
با توجه به اهمیت تشویق و ارزش قایل شدن به نخبگان و ممتازین، مرکز اردوهایی را با دو نگاه تفریحی- زیارتی و علمی- فرهنگی برای آنها برنامه ریزی و اجرا می نماید. از جمله اردوی زیارتی مشهد مقدس و اردوی علمی فرهنگی در مناطق سنی نشین مثل استانهای کردستان، گلستان و...
مناسبتها
معاونت فرهنگی وتهذیب، مناسبات ملی مذهبی را در نظر داشته و برنامه های مرثیه خوانی و مداحی و ... تدارک می بیند و در این ایام، بنر یا پرچم را در مرکز نصب می نماید.
جلسات مشاوره
1. مشاوره آموزشی
2.مشاوره پژوهشی
سایر خدمات:
نمایشگاه محصولات:
با عنایت به اطلاع رسانی به علاقمندان و شیعه پژوهان از محصولات علمی وفرهنگی و... مرکز، در سال 1390 این معاونت نمایشگاه محصولاتی را در داخل مرکز (کتابخانه+ ورودی مرکز و...) طراحی نموده و در طی ماه و یا ترم، نواقص را بررسی و مراحل تکمیل آن را پیگیری و انجام می دهد.
ضمنا این مرکز تعدادی از محصولات خود را جهت استفاده در کنگره بین المللی «جریانهای افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام» عرضه نموده است.
-2مسابقه کتابخوانی
معاونت پژوهش مرکز در هرسال به مناسب هفته پژوهش یا هفته کتاب و کتابخوانی در یکی از موضوعات شیعه شناسی اقدام به برگزاری مسابقه کتابخوانی می نماید.
3- تجلیل از نخبگان آموزشی و پژوهشی
این مرکز در راستای اهداف خود و به منظور ارج نهادن به نخبگان و ممتازین آموزشی و پژوهشی، با اهدای جوایز نقدی در مراسم افتتاحیه سالانه مرکز و با حضور حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی(مد ظله العالی) از آنها تجلیل می نماید.